Het stereotype beeld van iemand die zeeën van tijd heeft, maar niet de centen om iets leuks te doen. Misschien niet helemaal terecht, zoals met veel stereotypen, maar wel herkenbaar. Want de student heeft vaak niet al te veel om handen, bruist studentvan de energie en wil vooral zo veel mogelijk leuke en mooie dingen doen.

Dan kun je als student twee dingen doen: je kunt keihard gaan werken, bij je ouders blijven wonen en sparen. Je kunt ook doen waar je zin in hebt en vooral genieten. Dan moet je misschien gebruik maken van het geld lenen voor studenten, maar dat is dan niet anders. Als student heb je een drietal mogelijkheden om geld te lenen. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn.
Ouders
ouders-2In eerste instantie kun je natuurlijk gewoon je ouders lief aankijken en aangeven dat je dolgraag die mooie reis wilt maken. Misschien een beetje vernederend, maar wel de manier om snel geld te lenen voor studenten.

 

 

IBG
Estudent-3en andere optie is geld lenen bij de IBG. Hiermee kun je de maandelijkse toelage een beetje verhogen en er voor zorgen dat je geen geld tekort komt aan het eind van de maand.

 

 

Studentenkrediet
De laatste mogelijkheid voor een student student-1om geld te lenen, is om een studentenkrediet af te sluiten bij een bank of een verstrekker van leningen. Dan leen je relatief goedkoop een mooi bedrag dat je later terug kunt betalen.  Geld lenen, studenten ? Zo moeilijk is het niet !